ERVARINGEN

Wat deelnemers vertellen over hun Leadership Experience

➤ ‘Van kantoor uit kreeg ik de kritische vraag mee: waarom in de bergen? Waarom niet op de Veluwe? Of een wandeling langs de Hollandse kust?
De afgelopen dagen heb ik ervaren waarom. Dagelijks zijn we bezig geweest om drempels over gaan. De grootsheid van de omgeving maakt dat onze bewustwording wordt uitvergroot.
De bergen geven je het gevoel van nederigheid. Zowel fysiek als mentaal wordt je uitgedaagd’.

➤ ‘De context is bepalend: doordat je echt het gevoel hebt dat je ‘weg’ bent en met mooie vergezichten uit kunt zoomen, raak je een niveau van diepgang die in het natuurgebied om de hoek niet te bereiken is. Het gesprek voeren over je persoonlijke uitdagingen/ontwikkeling met andere ‘leiders’ is ontzettend waardevol gebleken’.

➤ ‘Voor mijzelf weet ik dat de bergen werken. Ik weet welke invloed zo’n omgeving op mij heeft. De bergen doen hun werk. En heel mooi om bevestigd te krijgen dat dat voor veel anderen ook zo werkt’.

➤ ‘Een Experience die net wat anders is dan elke andere training. Doordat het in de bergen is en je met andere kandidaten in gesprek gaat over je eigen ontwikkelingen en die van de medekandidaten.
Je wordt uitgedaagd, fysiek en mentaal om hier stappen in te maken. Je kan het als een teambuilding gebruiken, maar vooral ook als eigen ontwikkeling’.

➤ ‘Dat het een waanzinnige ervaring is!
Dat, als je de mogelijkheid hebt je het moet gaan doen.
Dat het je verbondenheid, dankbaarheid en nederigheid brengt.
Dat het een spiegel is en dat je er energie van krijgt.
Dat het waanzinnig is nieuwe mensen/leiders te ontmoeten.
Dat je met je zelf wordt geconfronteerd op een fijne wijze.
Dat je leert over andere vakgebieden en andere mensen.
Dat je veel in je mars hebt maar dat ik dat blijkbaar niet meer zag of wilde zien’.

➤ ‘Ik heb letterlijk en figuurlijk een indrukwekkende reis afgelegd. Samen met 13 anderen waarvan een deel onbekenden en van andere organisaties. Ik ben onder professionele begeleiding een Safety and Sustainability Experience aangegaan. Op deze reis neemt het programma je mee op wat leiderschap is en hoe jij als leider kunt groeien om nog meer juiste impact te maken.
We vertrokken met de internationale trein die ons aan de voet van de Zwitserse Alpen bracht. We maakten gebruik van de grootsheid en schoonheid van de bergen. De omgeving zorgden voor indrukwekkende vergezichten ën vergrootten de fysieke en mentale uitdagingen die we spiegelden met de dagelijkse drempels die we ervaren.
Deze Leadership Experience omvat een lach en een traan. Ik heb mensen in de groep keuzes zien maken die ze die ochtend nog als onmogelijk beschouwden. Het is een persoonlijke en gezamenlijke reis waarbij tijd, ruimte en schoonheid centraal staan. Dit wil je meemaken! Dit gun ik iedereen’.

➤ ‘De Experience heeft mij zelfinzicht gegeven ten aanzien van mijn eigen leiderschapsstijl. Vanuit de vragen van en gesprekken met de begeleiders word je aangezet tot denken over dingen die je in de toekomst anders zou willen en waar je dus mee aan de slag moet gaan’.

➤ ‘Zelfontplooiing, uit je comfort zone, ontmoeten van nieuwe mensen die gelijkgestemd zijn en waarvan je leert in korte tijd. De bergen zijn een spiegel voor jezelf. Wat je te leren hebt, leren de bergen jou. Dit kan niet op de Veluwe’.

➤ ‘Rust en ruimte om je gedrag te spiegelen en vanuit daar te groeien als leider. Dit neem je mee in zowel je zakelijke als privé omgeving waardoor je meer impact zal maken, als een krachtiger persoon’.

➤ ‘Open, diep, sociaal, natuurlijke reflectie, gezellig, uniek, mooie mensen, ongerept en enorm waardevol om individueel en als groep deze reis te maken. Spread the word!’.

➤ ‘Opnemen in opleidingsplannen van iedere organisatie!’.