Allard van Lingen

International Mountain Leader

In dit interview deelt Allard, oprichter van Leading Mountains, zijn visie op de unieke impact die de bergen hebben op persoonlijke groei en teamdynamiek. Hij benadrukt dat de natuur een perfecte omgeving is voor mensen om stil te staan bij hun innerlijke wereld en bewuster te worden van hun doelen. Ook verteld hij dat de serene, maar uitdagende omgeving van de bergen mensen uit hun comfortzone haalt, wat leidt tot reflectie en open gesprekken.

Jezelf uitdagen
Allard ziet wandelen als een manier om van het gebaande pad af te wijken en nieuwe paden te verkennen. Hij zegt hierover: “Soms is het interessant om jezelf uit te dagen om te kijken wat een nieuw of onbekend pad brengt.” Het symboliseert de cyclus van zelfontdekking en daagt mensen uit om hun natuurlijke gedragspatronen te doorbreken.

Het belang van reflectie
Hij onderstreept ook het belang van delen en reflectie binnen een groep, omdat dit helpt om gedachten en inzichten beter te begrijpen. “Als je deelt, ontstaat er ruimte in jezelf voor een nieuw inzicht of een nieuwe stap,” zegt hij. Een opvallend fragment gaat over een deelnemer die zijn liefde voor zijn partner openhartig deelde met de groep, wat de hele groep raakte. “De verwarming van de zon deed mij realiseren dat hoe fijn ik het ook heb in deze groep, de gedachte aan mijn lief verwarmt mij zoals de zon mij net verwarmde,” vertelt de deelnemer.

De bergen als spiegel
Allard concludeert met het idee dat de bergen een unieke spiegel bieden voor mensen om hun ware zelf te ontdekken. “Dat samenspan tussen natuur en mens, dat is wel mijn vuur,” vat hij treffend samen. Deze uitspraken en inzichten belichten de kracht van de bergen als ruimte voor reflectie en transformatie, waar deelnemers hun ware potentieel kunnen vinden.

‘Het samenspel tussen de natuur en mens, dat is mijn vuur’

Jantiene voor website - 1 van 1 (1) Allard van Lingen - Leading Mountains