Jantiene van Lingen

Marketing

In het interview met Jantiene van Lingen wordt duidelijk waarom zij zo gepassioneerd is over de kracht van de bergen voor persoonlijke groei en leiderschapsontwikkeling. Ze benadrukt hoe de bergen mensen dichter bij hun essentie brengt en helpt om helder te krijgen wat echt belangrijk is. 

Persoonlijke verandering
Jantiene vertelt hoe ze in de bergen ontdekte dat haar oorspronkelijke droom om een webshop te runnen niet langer bij haar paste: ‘Ik ging urenlang tijdloos de bergen in. Thuis schreef ik mijn gedachten op papier. Als vanzelf rolden de letters op papier. Uiteindelijk werd het me duidelijk dat de webshop niet meer bij me paste. De zwerftochten door de bergen hebben me daarbij geholpen.’ De bergen gaven haar de rust en ruimte om helderheid te vinden en keuzes te maken die haar beter bij haar eigen lijn brachten. 

De betekenis van leiderschap
Ze wijst op het belang dat leiderschap zuiver en authentiek is: ‘Hoe beter je jezelf kent, hoe neutraler je naar de ander kunt kijken. Leidinggeven begint bij een zuivere verbinding met jezelf.’

De bergen als spiegel
Ze ziet de bergen als een hele fijne wereld die mensen dichter bij hun eigen waarheid brengt: ‘In de bergen voel je je als mens zo klein en nietig. De natuur is daar de baas, dat heb je al snel in de gaten als je er bent. Ruis verdwijnt en je leert snel wat echt van jou is en wat niet. En dan gaat alles makkelijker.’ Dit inzicht helpt leidinggevenden om zuiverder te communiceren en open te staan voor feedback.

Teamdynamiek en verbinding
Jantiene benadrukt dat samenwerken in de bergen een sterker team vormt: ‘Als je in een white-out staat, heb je iemand nodig om je veilig door de mist te leiden. Iedereen neemt een rol aan, wat hun natuurlijke gedragspatronen onthult.’ Ze legt uit dat de bergen een omgeving zijn waar teamleden elkaar op een nieuwe manier leren kennen en waarderen. ‘Er worden waardevolle herinneringen gemaakt, die jarenlater nog heel scherp terug worden gehaald. Alsof ze gisteren zijn gebeurd. Krachtmomenten noem ik het, die je op de werkvloer heel snel weer terug kunt halen, zo van: weet je nog …’

Deze fragmenten geven een idee van haar overtuiging dat de bergen een unieke ruimte bieden om leiderschap en teamdynamiek te versterken, waardoor mensen beter verbonden terugkeren naar hun werk en leven.

‘In de bergen worden waardevolle herinneringen gemaakt. Alsof ze gisteren zijn gebeurd. Krachtmomenten!’

Leading Mountains Jantiene van Lingen Leading Mountains Jantiene van Lingen