Michel van der Flier

Beweeg, sport- & mental coach

Het interview met Michel van der Flier, procestrainer bij Leading Mountains en beweeg, sport – & mental coach, geeft inzicht in zijn overtuiging dat de bergen een unieke plek zijn voor reflectie en groei. Hij beschrijft hoe wandelen of hardlopen in de bergen een katalysator is voor heldere inzichten en diepgaande gesprekken.

De Invloed van de Bergen
Michel legt uit hoe de bergen impact hebben op mensen: “De bergen werken om vooral bij mezelf te komen wat ik wil, wie ik ben, wat ik doe, en vooral ook het waarom ik doe wat ik doe.” Voor hem geven de bergen helderheid en een gevoel van vrijheid.

Persoonlijk Leiderschap
Hij benadrukt het belang van eigenaarschap over je eigen keuzes: “Als je jezelf bent, dan ben je je beste jij en daar geloof ik in.” Michel moedigt deelnemers aan om dichter bij zichzelf te komen en bewuste keuzes te maken die hen verder helpen.

Teamdynamiek en verbinding
Een belangrijk onderdeel van Leading Mountains is de dynamiek in de groep. Michel merkt op dat samenwerken bij het koken, het opmaken van bedden en het oplossen van praktische
problemen zorgt voor open gesprekken en een diepere verbinding: “Je moet samen gaan koken, je moet je bedden gaan opmaken. Het is ongelooflijk wat je in twee dagen al kunt bereiken.”

Beweging als verbinder

Michel noemt beweging essentieel voor reflectie: “In beweging is de verbinding makkelijker te maken. Je staat even stil, neemt informatie op, en gaat vervolgens weer wandelen, waardoor je de informatie kunt verwerken.”

Persoonlijke aandacht en ondersteuning
Hij gelooft sterk in persoonlijke aandacht en coaching om deelnemers te helpen stappen te zetten. In zijn aanpak wisselt hij tussen motiverende steun en confronterende vragen, afhankelijk van wat iemand nodig heeft.

Deze fragmenten laten zien dat Michel, door de combinatie van natuur, beweging en reflectie, mensen helpt dichter bij zichzelf te komen en teams beter te verbinden. De bergen bieden hiervoor een unieke en veilige ruimte.

“De bergen werken om vooral bij mezelf te komen wat ik wil, wie ik ben, wat ik doe, en vooral ook het waarom ik doe wat ik doe.”

Michel van der Flier - Leading Mountains